NIEUWS 2017


Nettenergy gast spreker bij ICCTBA 2017

Februari  2017

Nettenergy's CEO Mr. Rob Vasbinder was gast spreker op de ICCTBA 2017 conferentie die gehouden werd op 3-4 februari in Pune, India.Het onderwerp van deze conferentie was "Current Trends in Bioenergy and its Applications"

 

ICCTBA2017

 

Nettenergy en PyroTech Energy gaan samenwerken in Australië en de South Pacific

Januari 2017

Nettenergy en PyroTech Energy zijn een overeenkomst aangegaan om Nettenergy's PyroFlash technologie te verkopen en in gebruik te nemen in Australië en de South Pacific.

Pers bericht  PyroTech Energy

LogoPyroTech Energy

Nettenergy en Universum Invenio gaan samenwerken in Amerika en de Oekraïne

Januari 2017

Nettenergy en Universum Invenio jn een overeenkomst aangegaan om Nettenergy's PyroFlash technologie te verkopen en in gebruik te nemen in de Pacific Northwest regio van Amerika en de Oekraïne

Pers bericht Universum Invenio

Logo Universum INVENIO LTD


  NIEUWS 2016


Nettenergy partner in Pyrolyse Cluster Moerdijk

December 2016

In dit project worden vier verschillende pyrolyse technologiën gebruikt om afvalstromen om te zetten in waardevolle producten en energie.

Het project team bestaat uit Havenschap Moerdijk , Ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant, Avans Hogeschool, Bewa Groep Moerdijk, SABIC Petrochemicals, Goodfuels Marine, Patpert Teknow Systems, Nettenergy, Nimaro Ageno Consult, CharcoTec, Waste4ME, DSM R&D Solutions, Delphy en TU Eindhoven

Het project wordt ondersteund door het Europese fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), De Nederlandse overheid en de provincie van Noord Brabant.

Pers Bericht Pyrolyse Cluster

 

Nettenergy en Renewable Carbon & Electric gaan samenwerken in Amerika

Oktober 2016

Nettenergy en Renewable Carbon & Electric zijn een overeenkomst aangegaan om Nettenergy's PyroFlash technologie te verkopen en in gebruik te nemen in de Appalachen regio in het oostelijk deel van Amerika.

Pers bericht RCE

Logo Renewable Carbon

Nettenergy genomineerd voor MKB Innovatie Top 100

5 juli 2016

De Kamer van Koophandel heeft de namen bekend gemaakt van de 100 meest innovatieve bedrijven van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Op 29 september 2016, tijdens de Dag van de Innovatie, wordt de ranking bekend gemaakt en weten we welk bedrijf  zich dit jaar het meest innovatieve mkb bedrijf mag noemen. U vind onze nominatie hier.

 

Nettenergy partner in SCeLio-4B Project

5 januari 2016

In het project, SCeLiO-4B (Suikers, Cellulose en Lignine Opschaling naar BioBased Building Blocks) genaamd, gaan de partners samenwerken aan het inventariseren, ontwikkelen, testen en opschalen van innovatieve processen en (bij)producten op het gebied van bio-aromaten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het hart van het proces, de chemische reactie, maar ook naar het scheidingsproces om procestechnologie te realiseren die de biobased ingrediënten kan leveren met de juiste productspecificaties.

Het SceLiO-4B project heeft een budget van € 11,3 miljoen. Het project kan rekenen op steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de rijksoverheid en de provincies Noord-Brabant en Limburg, die via het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) € 4,5 miljoen ter beschikking hebben gesteld.

 


 NIEUWS 2015


Nettenergy sluit zich aan bij MVO Nederland

November 2015

Nettenergy heeft zich aangesloten bij MVO Nederland. MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO logo

 

Startup NettCity wint Nederlandse "Get In The Ring" Competitie 2015

November 19, 2015

NettCity heeft de Nederlandse finale gewonnen van het internationale evenement Get in The Ring in de klasse 'heavy weight"en gaat nu door naar de Europese finale in Londen.

Get in the Ring Nederland wordt georganiseerd door het Erasmus Centrum voor Entrepreneurship (ECE) en is gesponsord door EY, ING and APM Terminals.

The uiteindelijke Globale Finale is in Medellin, Colombia en vind plaats in maart 2016 tijdens het Global Entrepreneurship Congres 2016.

Nettenergy and Biostruction starten samenwerking in Balkan regio

November 18, 2015

Nettenergy en Biostruction Energy Engineering uit Griekenland zijn een overeenkomst aangegaan voor de verkoop en gebruik van Nettenergy's PyroFlash technologie in Griekenland, Bulgarije, Cyprus, Servie en Montenegro.

 

 

Startup NettCity in top 20 initiatieven om Rotterdamse economische transitie te versnellen

November 17, 2015

NettCity is geselecteerd als een van de top 20 initiatieven om de Rotterdamse transitie naar een biobased economie te versnellen. Als gevolg hiervan zal NettCity volledige steun krijgen om de eerste commerciele PyroFlash installatie te realiseren bij een van de afvalstations van de gemeente. Rotterdam zal zo de eerste zijn van de initieel 10 geplande installaties in Nederland.

 

Nettenergy @ pyrolyse symposium Helicon

October 15, 2015

Nettenergy gaf een verbluffende presentatie van de PyroFlash technologie op het pyrolyse symposium georganiseerd door het Helicon opleiding instituut in Boxtel.

 

Nettenergy lanceert NettCity als nieuwe startup

June 26, 2015

Nettenergy samen met partners hebben een nieuwe startup opgericht genaamd NettCity. NettCity zal de bedrijfsvoering van mobiele PyroFlash installaties bij gemeentewerven voor zijn rekening gaan nemen.NettCity zal het groenafval van de steden omzetten in groene stroom en producten zoals biochar, pyrolyse olie en houtazijn. De electrciteit gaat terug in het net van de gemeente om zo de circulaire economie te stimuleren. NettCity zal de producten vermarkten.

NettCity is initieel gefocussed op Nederland maar in parallel worden vergelijkbare initiatieven gelanceerd in andere landen van Europa.

 NettCity logowww.nettcity.nl

Nettenergy selecteerd Kemper en van Twist voor Gasgeneratoren

June 26, 2015

Nettenergy zal de gasgeneratoren van Kemper en van Twist (KVT), Dordrecht, gebruiken om het productie gas direct om te zetten in elektriciteit. De gasgeneratoren van KVT zijn gebaseerd op motoren van Perkins. Hierdoor is Nettenergy verzekerd van wereldwijde support.

 

 

Nettenergy en SETIVA werken samen in het rioolwater zuiverings segment

May 16, 2015

Nettenergy en het Nederlandse SETIVA zijn een wereldwijde overeenkomst aangegaan om Nettenergy's PyroFlash technologie te gaan gebruiken in het verwerken van slib uit de rioolzuivering. Met deze overeenkomst krijgt SETIVA het exclusieve gebruiksrecht om PyroFlash installaties te verkopen en te produceren voor dit markt segment.

Setiva Logo

 

Nettenergy selecteerd Pulsed Heat als Engineering and Equipment Constructeur.

April 27, 2015

Nettenergy heeft het Nederlandse bedrijf Pulsed Heat geselecteerd voor de engineering en constructie van PyroFlash installaties. Door het outsourcen van deze activiteit kan Nettenergy zich blijven focussen op het ontwikkelen van nieuwe biobased technologie. De marketing en verkoop blijft in handen van Nettenergy.

Shirke Energy besteld eerste PyroFlash Installatie voor India

March 9, 2015

Nettenergy ontving zijn eerste internationale opdracht voor een mobiele PyroFlash installatie van Shirke Energy. Deze opdracht is een mijlpaal in de geschiedenis van Nettenergy en een bewijs dat het mobiele concept en het simultaan produceren van meerdere producten een winnende combinatie is.

Shirke Energy Logo

 

Nettenergy en Fairchar werken samen om biochar te promoten

February 1, 2015

Nettenergy en FairChar gaan samenwerken om het gebruik van biochar te promoten voor het herstellen van de bodem en het bos, het afvangen van CO2, schone brandstof en het verbeteren van de voedselproductie en gezondheid van mensen. Fairchar's primaire focus is gericht op Afrika om gemeenschappen te organiseren in het gebruik van biochar om hun welvaart te verhogen. Met behulp van Nettenergy's PyroFlash installaties wordt biochar geproduceerd maar ook olie voor verwarming, houtazijn als natuurlijke pesticide en elektriciteit.

 

Fairchar

 


  NIEUWS 2014


 

Nettenergy & Shirke Energy starten Joint Venture!

31 oktober 2014

Nettenergy en Shirke Energy uit India zijn een uitgebreide samenwerking aangegaan om Nettenergy's PyroFlash technologie te vermarkten en te licenseren in Azie en Afrika. Zie hier het persbericht.

Dr. Abhijeet Shirke neemt eerst olie in ontvangst

Dr. Abhijeet Shirke ontvangt de eerste olie voor de markt in India.

 

Nettenergy op de Wereldhavendagen in Rotterdam

8 september 2014

Nettenergy toonde zijn mobiele pyrolyse installatie op de Wereldhavendagen. De installatie moest op een ponton gehesen worden.

PyroFlash installatie in de lucht

Installatie op het ponton

 

Nettenergy ontvangt Universiteit uit Thailand

1 september 2014

Nettenergy werd bezocht door de Mahasarakham Universiteit uit Thailand.De bezoekers waren zeer onder de indruk van de mobiele PyroFlash installatie.

Asst.Prof.Dr.Adisak Pattiya en Dr. Nuwong Chollacoop van het Biofuel Development Bureau DEDE.

Nettenergy bij CleanTech Business Cafe

15 juli 2014

Nettenergy gaf een pitch over zijn PyroFlash technologie bij het Cleantech Business Cafe te Rotterdam.

 Clean Tech Delta

Nettenergy demonstreert mobiele PyroFlash installatie

3 july 2014

Nettenergy gaf een demonstratie van zijn mobiele PyroFlash installatie tijdens de demonstratie dag  'Oogst en Verwerking van Biomassa' te Rosmalen, georganiseerd door Probos. Voor een enthousiast publiek werd het simultaan produceren van biochar, pyrolyse olie houtazijn en houtgas gedemonstreerd.

 

Demo Mobile Pyrolysis Installation

Nettenergy demonstreert mobiele PyroFlash installatie

4 june 2014

Nettenergy gaf een demonstratie van zijn mobielie PyroFlash installatie tijdens de Groene Energiedag te Werkhoven en mede georganiseerd door DLV Plant. Naast een presentatie werd ook een demonstratie gegeven hoe de installatie hout simultaan omzet naar biochar, pyrolyse olie, houtazijn en houtgas.

 


  NIEUWS 2013


 

Nettenergy lanceert mobiele PyroFlash installatie

5 november 2013

Nettenergy demonstreert zijn revolutionaire PyroFlash technologie aan het publiek. Voor het eerst konden genodigden vanuit de industrie en de overheid the mobiele installatie in actie zien. De PyroFlash installatie is de eerste technologie in de wereld die 2e generatie pyrolyse olie kan produceren.
De installatie is extreem compact: op 1.5 m2(!) verwerkt de installatie 50-100kg/h biomassa direct in bio-char, houtazijn, pyrolyse olie en houtgas.


Mobile PyroFlash InstalllationMobile PyroFlash InstalllationMobile PyroFlash Installlation

Nettenergy opent kantoor op de Green Chemistry Campus

1 oktober 2013

Nettenergy heeft een kantoor geopend op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Nettenergy zal op de campus gebruik maken van de laboratorium faciliteiten van SABIC voor de research naar chemicaliën uit de zelf geproduceerde houtazijn en pyrolyse olie.

Nettenergy en Nimaro Ageno Consult sluiten samenwerkingsovereenkomst

1 augustus 2013

Nettenergy en Nimaro Ageno Consult zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om op basis van de producten van Nettenergy's PyroFlash technologie gezamenlijk groene chemische grondstoffen te produceren.Hiervoor is een breed onderzoeksprogramma opgesteld met als aandachtsgebieden: individuele chemische componenten, bio-aromaten, coatings, groen strooizout, geur en smaakstoffen.

 

MIT Subsidie toegekend

17 juli 2013

Nettenergy en Nimaro Ageno Consult zijn een MIT-subsidie toegekend voor hun project "Duurzame producten met Mobiele Flash Pyrolyse Units".

MIT staat voor MKB-innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Hiermee wil het ministerie van Economische Zaken innovatie binnen het MKB rond de topsectoren, waaronder chemie, stimuleren. Gedurende twee jaar wordt in samenwerking met Nimaro Ageno Consult onderzocht welke potentieel waardevolle chemische componenten geproduceerd kunnen worden. Hierbij wordt uitgegaan van de producten van de innovatieve PyroFlash technology waarmee naast biochar en houtazijn een 2e generatie pyrolyse olie (3% water, HHV van 24,3 MJ/kg) simultaan wordt geproduceerd.

PyroBurn Succes!

17 juli 2013

Nettenergy heeft succesvol zijn 2e generatie pyrolyse olie toegepast in een brander. Dit gebeurde zonder bijstook/meestook van andere brandstoffen. Dit is mogelijk door de relatieve hoge energie inhoud met een HHV van 24 MJ/kg in vergelijking tot 1e generatie pyrolyse olie met een HHV van 15 MJ/kg.

 


  NIEUWS 2012


 

PyroGasification Succes!

27 oktober 2012

Nettenergy heeft succesvol biochar omgezet naar synthese gas (CO+H2) en door middel van een gasmotor hiermee elektriciteit teruggeleverd aan het net. Hiermee wordt voor biochar een nieuwe toepassing mogelijk naast die van bodemverbeteraar en kunstmest vervanger.

 

PyroGasification R&D programma

30 september 2012

Nettenergy heeft een nieuw onderzoeksprogramma gestart om biochar en pyrolyse olie geproduceerd met het PyroFlash proces om te zetten naar synthese gas (H2 en CO). Dit gas kan vervolgens gebruikt worden in gasmotoren of als basis dienen voor de productie van chemicalien: ammonia, methanol. Via het Fischer Tropsch proces kunnen ook vloeibare brandstoffen voor de transport sector geproduceerd gaan worden.

Artikel in Technische Weekblad

18 juni 2012

Nettenergy heeft een ingezonden brief gestuurd naar het Technisch Weekblad # 24 met de titel "Hout verdient Bioraffinage". Hierin wordt een pleidooi gehouden om hout in te zetten voor raffinage naar chemische stoffen in plaats van het te verbranden. Tevens wordt een oproep gedaan voor het instellen van de SDC, Subsidie Duurzame Chemicaliën. Dit als tegenhanger van de SDE+. Hierdoor kan er gericht beleid komen voor het produceren van duurzame chemicaliën, waarmee Nederland zich kan onderscheiden in de wereld.

U vind het artikel hier.

PyroRefinery R&D programma

17 juni 2012

Nettenergy heeft een nieuw onderzoeksprogramma gestart om waardevolle chemicaliën te extraheren uit de producten van het PyroFlash proces. De geproduceerde pyrolyse olie en houtazijn bevatten organische zuren, aldehyden, phenolen en lactonen die waardevol zijn voor de voedings en chemische industrie.

Met PyroRefinery wordt een impuls gegeven aan de bioraffinage van plantaardige biomassa.

PyroThrust is gelanceerd!

7 maart 2012

Nettenergy heeft een nieuw onderzoek programma gestart waarbij pyrolyse olie als brandstof voor pulse-jet motoren gebruikt wordt.

De naam van dit onderzoek is PyroThrust. In pulse jet motoren produceert de verbranding zowel warmte als stuwkracht.

De door Nettenergy ontworpen pulse-jet loopt op Nettoil, een door Nettenergy zelf geproduceerde pyrolyse olie. Deze pyrolyse olie is geproduceerd met behulp van het PyroFlash proces. Een demonstratie video is hier te vinden.

 


  NIEUWS 2011


 

PyroBurn R&D programma

11 november 2011

Nettenergy heeft een onderzoek programma gestart waarbij pyrolyse olie als brandstof voor commerciële branders wordt getest. Doel van het onderzoek is om aanpassingen aan branders te identificeren en om pyrolyse olie in te zetten als brandstof voor ketels.

Nettenergy levert aan Net!

14 oktober 2011

Nettenergy heeft voor het eerst elektriciteit teruggeleverd aan het openbare stroomnet.

De aangepaste stationaire dieselmotor draaide op Nettoil, een door Nettenergy zelf geproduceerde pyrolyse olie. Deze pyrolyse olie is geproduceerd met behulp van het PyroFlash proces.

Met deze eerste teruglevering aan het net wordt aangetoond dat WKK installaties op basis van pyrolyse olie kunnen worden gerealiseerd.

Hiermee wordt een nieuwe route geopend om houtafval duurzaam in te zetten voor energie opwekking.

PyroEngine is gestart!

6 oktober 2011

Nettenergy heeft een onderzoeksprogramma gestart om standaard stationaire dieselmotoren geschikt te maken voor gebruik van pyrolyse olie geproduceerd met het PyroFlash proces.

Door stationaire dieselmotoren op pyrolyse olie te laten draaien worden toepassingen zoals WKK installaties mogelijk.

Nettenergy promoot mobiele pyrolyse installatie

27 september 2011

Nettenergy gaat zijn PyroFlash technologie inzetten voor het bouwen van mobiele pyrolyse installaties.

Hiermee kan lokaal biomassa omgezet kan worden naar olie die lokaal omgezet kan worden naar elektriciteit en warmte.

Eigenaren van biomassa worden zo in staat gesteld om zelf een toegevoegde waarde te creëren.