PyroFlash

 

Flash Oil

Nettenergy heeft zijn op biomassa gebaseerde pyrolyse technologie zelf ontwikkeld. Deze technologie omvat zowel een nieuw reactor ontwerp alsmede een innovatief scheidingsproces en onderscheid zich daarmee van 1e generatie pyrolyse technieken door de olie en water fracties apart te produceren. Deze 2e generatie technologie wordt op de markt gebracht onder de naam PyroFlash.

1e generation

                 1e generatie flash pyrolysis technologie                       2e generatie flash pyrolyse technologie                                                          

De PyroFlash technologie heeft een aantal kenmerken:

Robuuste reactor

Het reactor ontwerp combineert een hoge yield met een hoge capaciteit.

Met dit ontwerp kan een grote variatie in biomassa kwaliteiten verwerkt worden. Daarnaast kan de reactor snel opgestart worden.

Meerdere producten simultaan

De pyrolyse techniek is bij uitstek geschikt om meerdere produkten te produceren. De PyroFlash technologie maakt hier optimaal gebruik van. Zo kunnen er verschillende oliefracties direct uit de biomassa gewonnen worden. Olie uit de PyroFlash installatie wordt Nettoil genoemd.

Compacte bouw

Bij de ontwikkeling van deze technologie is als uitgangspunt gekozen voor een ontwerp filosofie dat zowel weinig oppervlak als ook weinig hoogte nodig heeft. Dit uitgangspunt is gekozen om installaties te bouwen die mobiel ingezet kunnen worden.

Deze mobiele installatie kunnen ter plekke biomassa omzetten naar producten. De snelle opstart en eenvoudige bediening maakt gebruik op meerdere locaties in een kort tijd bestek mogelijk.